Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ZERO RACE: Ο πιο... πράσινος γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

Υπάρχει μέλλον για 
τον πλανήτη ή θα ...μετοικήσουμε;

Τρία ηλεκτρικά "καθαρά" οχήματα που θα διανύσουν 30.000 χλμ σε 16 χώρες θα προσπαθήσουν να μας πείσουν για ένα ...οικολογικότερο μέλλον με συμβολική έμπνευση από τον Ιούλιο Βερν...

Να τους πιστέψουμε;

Ο αγώνας Zero Race πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τελικός προορισμός είναι το Κανκούν του Μεξικό όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη για το Κλίμα στα τέλη Νοεμβρίου.

Διοργανωτής της κούρσας είναι ο Ελβετός καθηγητής Λουίς Παλμέρ, ο οποίος έγινε γνωστός πριν από δύο χρόνια όταν με ένα "ηλιακό" ταξί έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες και χορηγοί είναι παγκόσμια γνωστοί κολοσσοί εταιριών στο χώρο των ΑΠΕ.

Ο Παλμέρ δήλωσε πως "με αυτήν την κούρσα θέλουμε να δείξουμε ότι οι μελλοντικοί επτά δισεκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη έχουν ανάγκη τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να μπορούν να μετακινούνται χωρίς να ρυπαίνουν, χωρίς επιβλαβείς εκπομπές. Το πετρέλαιο τελειώνει, η κλιματική κρίση έχει φτάσει και εμείς χάνουμε χρόνο» και πως
«Δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας. Είναι ένας αγώνας για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τις μελλοντικές γενιές. Είναι ένας αγώνας για να κάνουμε δημοφιλέστερα τα μικρά "ευφυή" οχήματα. Η ομάδα με το πιο έξυπνο, πιο ευφυές, πιο αξιόπιστο, πιο χρήσιμο και πιο δημοφιλές σχέδιο θα είναι η νικήτρια».
Κάθε "πράσινο" όχημα έχει ηλεκτρική αυτονομία 250 χιλιομέτρων και επομένως απαιτείται η πραγματοποίηση αρκετών στάσεων για την φόρτιση των "οικολογικών" (;) μπαταριών του.

Οι τρεις ομάδες- μία γερμανική, μία αυστραλιανή και μία ελβετική- βρίσκονται σήμερα στο Horgus στην Κίνα (...με τις μεγαλύτερες υπ΄όψιν εκπομπές βιομηχανικών καυσαερίων του πλανήτη...)
όπου ξεκουράζονται περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα και αναφέρουν πως δεν χρειάστηκε να ανησυχούν για τα οχήματά τους, καθώς φυλάσσονται κλειδωμένα από τις κινεζικές αρχές και υπό την επίβλεψη ένστολων οπλοφόρων αξιωματικών...

Αν θέλετε, τους πιστεύετε. Εμείς πάντως, όχι...

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα