Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

JAGUAR C-X75: ΑΕΡΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ 330 ΧΛΜ/ΩΡΑ

Φόρο τιμής στα 75 χρόνια της ιστορίας της δίνει η Jaguar και επιχειρεί με το νέο αυτό οικολογικό supercar που παρουσίασε φέτος στο Παρίσι, να θέσει τις βάσεις για την επιστροφή της στην κατηγορία των υπερ-κατασκευών του μέλλοντος.

Εκτός από ένα λαμπρό αστέρι της φετινής Έκθεσης του Παρισιού, το πρωτότυπο C-X75 της Jaguar αποτελεί συγχρόνως και …

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη βρετανική μάρκα, που με άρμα της το καθαρό και εντυπωσιακό σε προδιαγραφές αυτό μοντέλο, θέτει τις βάσεις ώστε να πρωταγωνιστήσει ξανά.




Επί της ουσίας, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, δεν πρόκειται απλώς για μια θεωρητική σπουδή της μάρκας, αλλά για ένα μοντέλο απόλυτα ρεαλιστικό, που με τις δέουσες αλλαγές και τροποποιήσεις είναι σε θέση να μπει στη γραμμή παραγωγής της Jaguar αναβιώνοντας –τρόπον τινά- την ένδοξη εποχή της XJ220.



Τι το εντυπωσιακό –πέρα από το παρουσιαστικό της ασφαλώς- έχει να προσφέρει η νέα C-X75; Πρώτα και κύρια, τις κινητήριες μονάδες της, καθώς σε κάθε έναν από τους τέσσερις τροχούς της βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος ζυγίζει περί τα 50 κιλά και αποδίδει 195 ίππους. Έτσι, η συνδυαστική απόδοσή τους ανέρχεται –ούτε λίγο ούτε πολύ- στους 780 ίππους. Και αν αυτή η τιμή δεν σας φαίνεται αρκούντως ικανοποιητική, αξίζει να προσθέσουμε πως η μέγιστη τιμή της ροπής αγγίζει τα 1.600 Nm!



Όλα τα παραπάνω, όπως είναι αναμενόμενο, χαρίζουν στη C-X75 μια τελική ταχύτητα της τάξης των 330 χλμ./ώρα, καθώς και μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100, 160 και …300 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4, 5,5 και 15,7 δλ. Από εκεί και πέρα, η εντυπωσιακή C-X75 πατά σε τροχούς 21 ή 22 ιντσών ζυγίζοντας, παρά την πληθώρα των τεχνολογικών καλουδιών της, μόλις 1.350 κιλά.




Η αυτονομία κίνησης του οχήματος σε περίπτωση χρήσης των ηλεκτροκινητήρων είναι μόλις 110 χλμ., ενώ με τη βοήθεια δύο πειραματικών, έως τώρα, τουρμπινών, που περιστρέφονται στις 80.000 σ.α.λ.(!) και μπορούν να καταναλώσουν βενζίνη, ντίζελ ή και υγραέριο, αποδίδοντας ηλεκτρική ισχύ 140 kW, η C-X75 μπορεί να επεκτείνει την αυτονομία της έως και τα 900 χλμ.














Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται η ίδια η εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της. Και όλα αυτά, με εκπομπές CO2 της τάξης των 28 μόλις gr/χλμ.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα