Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


Ο Σάκης Πανάς, γράφει και συμβουλεύει για όλα όσα πρέπει να ξέρετε γύρω από το αυτοκίνητο αλλά και πρέπει να υπάρχουν μέσα στο αυτοκίνητο.
Το πρώτο μάθημα αφορά τα απαραίτητα αξεσουάρ που οφείλουμε να έχουμε όλοι μαζί μας για παν ενδεχόμενο αλλά κυρίως για να έχουμε ...το κεφάλι μας ήσυχο. Ένα μικρό εγκώλπιο ενός προνοητικού οδηγού.

Εκτός από τα υποχρεωτικά από τον ΚΟΚ (φαρμακείο, εγκεκριμένο τρίγωνο, φωσφορίζον γιλέκο) καλό θα ήταν να έχετε ακόμη:
Σετ εργαλείων (πένσα, πολυκατσαβίδι με διάφορες μύτες, μια σειρά γερμανικά κλειδιά και ένα κοφτάκι) φακό και ένα ζευγάρι γάντια εργασίας.
Μάθετε που βρίσκεται η ασφαλειοθήκη και αγοαράστε ένα σετ ασφαλειών (5Α, 10 Α, 15Α, 20Α). Αν σας καεί κάποια από όλες να την αλλάξετε μόνο με την ίδια(τα Αμπέρ παίζουν το ρόλο τους).
Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά εργαλεία , με τα οποία μπορούμε-σε περίπτωση ανάγκης- να σπάσουμε το τζάμι και να κόψουμε τη ζώνη αν συμβεί κάτι και  μπλοκάρει.
ΑΚΟΜΗ, εξυπακούετε ότι δεν πρέπει να ξεχνάτε την άδεια κυκλοφορίας(προβλέπεται τσουχτερό πρόστιμο αν δεν την έχετε), το δίπλωμά σας και την απόδειξη από τα τέλη κυκλοφορίας που έχετε πληρώσει.
Το συμβόλαιο της ασφάλειας πρέπει να είναι στο αυτοκίνητο, χωρίς να είναι απαραίτηρα το αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ.
Αντίθετα, το σήμα των τελών οφείλουμε να το έχουμε κολλημένο σε εμφανές σημείο κι΄όχι κρυμμένο μέσα στο ντουλαπάκι γιατί κινδυνεύουμε-αν μας σταματήσουν- με νέο και μάλιστα αρκετά αλμυρό πρόστιμο.






http://www.psema.gr/

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα