Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

MERCEDES SLK: ενηλικιώθηκε, αλλά εξακολουθεί να εντυπωσιάζει

Ήταν περίπου 15 χρόνια πριν όταν η Mercedes εντυπωσίαζε το παγκόσμιο αυτοκινητιστικό στερέωμα παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο που έμελε να αλλάξει για πάντα μία ολόκληρη κατηγορία οχημάτων. Το 1996, η Mercedes SLK αποτέλεσε πρότυπο για την σχεδίαση των μεταγενέστερων κάμπριο, καθώς ήταν το πρώτο σύγχρονο αυτοκίνητο με μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή. Από τότε πολύ νερό έχει πέσει στο αυλάκι αλλά επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, η Γερμανική φίρμα συνεχίζει να εντυπωσιάζει...


κάθε φορά που ανακοινώνει νέα Mercedes SLK, γεγονός την επανάληψη του οποίου ζήσαμε πρόσφατα, καθώς η τρίτη γενιά του εν λόγω αυτοκινήτου είναι εδώ, πιο ανανεωμένη από ποτέ.
Η ολοκαίνουρια Μercedes SLK συνεχίζει να μην εντυπωσιάζει με τις διαστάσεις της, αλλά με μία σειρά από άλλα όπλα, όπως για παράδειγμα τη σχεδίασή της. Δεν θα σχολιάσουμε καν στοιχεία όπως είναι η φημισμένη ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου, θα πούμε όμως πως πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού (φυσικά) ο τυχερός οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θα έχει ένα φωτεινό εσωτερικό, ή τη συμβατικότητα ενός απλού μοντέλου. Ο λόγος για την γυάλινη πλέον οροφή η οποία αν ενοχλεί μπορεί να καλυφθεί από αντίστοιχο σκίαστρο. Αν ούτε αυτό αρκεί για να τρέξετε στις εκθέσεις να την δείτε από κοντά, σημειώνουμε την ύπαρξη ενός 1,8 λίτρων κινητήρα  που αποδίδει 184 ή 204 ίππους αναλόγως της έκδοσης που θα επιλεγεί με την έμφαση να δίνεται και στην οικονομία καυσίμου. Φυσικά και οι προβλέψεις της Mercedes για κατανάλωση μέχρι και 6,1 λίτρων ανά 100 χλμ ακούγονται κάπως …υπεραισιόδοξες στα αυτιά μας, παρ’όλα αυτά, το μοντέλο δείχνει να είναι σαφώς οικονομικότερο από πλευράς κατανάλωσης από τους ανταγωνιστές του.
Οι τιμές της νέας Mercedes SLK ξεκινούν στη Γερμανία από περίπου 38.000 ευρώ ενώ παραγγελίες γίνονται κανονικά. Kλείνοντας να σημειώσουμε πως οι προηγούμενες γενιές της SLK (8 και 7 ετών αντίστοιχα) διατηρούν ακόμη και σήμερα πολύ σημαντικά ποσοστά μεταπώλησης σε σχέση με την αρχική τους αξία, γεγονός που επισημαίνει την εξαιρετική ποιότητα του αυτοκινήτου καθώς και την παρομοιώδη αντοχή του στο χρόνο, τόσο σχεδιαστικά όσο και κατασκευαστικά. Ο χρόνος μένει μόνο να αποδείξει ότι τα ίδια και απαράλλακτα ισχύουν και στη περίπτωση της τρίτης γενιάς.

www.psema.gr - Πηγή:

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα