Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

SSC Ultimate Aero II: Η ζωή είναι ωραία με έναν... ταύρο σε υαλοπωλείο!

Το SSC Ultimate Aero II είναι ένα αυτοκίνητο από το υπερπέραν με έναν και μόνο σκοπό: να καταδιώξει και να ξεπεράσει την Bugatti Veyron SuperSport, το αυτοκίνητο με τελική ταχύτητα 431 χλμ./ώρα! Βέβαια, αυτός ο συναγωνισμός για το ταχύτερο αυτοκίνητο σίγουρα δεν έχει καμία πρακτική χρησιμότητα στην καθημερινότητά μας, αλλά μας αρέσει η ταχύτητα και ο ίλιγγος που προσφέρει, τι να κάνουμε;...

Έχετε σκεφτεί πώς είναι άραγε να ελέγχεις 1.200 ίππους; Να βλέπεις τα χιλιόμετρα να περνούν, να ξεπερνάς τα πάντα γύρω σου με τρελές ταχύτητες και να πετάς; Το αυτοκίνητο...








  αυτό, το SSC Ultimate Aero II, είναι ένας ταύρος σε υαλοπωλείο, σε εντυπωσιακό λευκό χρώμα, αεροδυναμική κατασκευή που κόβει την ανάσα και χαμηλό βάρος λόγω των ανθρακονημάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί, και φτάνει τα 442 χλμ./ώρα!

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτό το hypercar των Αμερικανών είναι ο Jerod Shelby, ο οποίος δηλώνει για το νέο αμάξι ότι «το νέο μας μοντέλο δεν είναι μια απάντηση στην Bugatti, γιατί δεν γνωρίζαμε ότι η Veyron θα κατέρριπτε ξανά το ρεκόρ. Όμως η στιγμή που παρουσίασαν τη SuperSport ήταν ιδανική για εμάς, καθώς θα λανσάραμε το αυτοκίνητο που θα έπαιρνε πίσω την πρωτιά».

Για τη μηχανολογική απόδοση του αυτοκινήτου αξίζει να αναφερθεί ο κινητήρας V8 των 6,8 λίτρων, και αυτός από ανθρακόνημα, αποδίδει ιπποδύναμη 1.350 ίππους. Το σύστημα μετάδοσης ναι μεν δεν έχει αλλάξει, αλλά πλέον υπάρχουν και paddles στο τιμόνι. Οι διαστάσεις έχουν μείνει ίδιες, εκτός από πίσω για να εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές FIA GT.

Το κορυφαίο Aero είναι κατασκευασμένο συνολικά από κορυφαίας ποιότητας ανθρακονήματα που χρησιμοποιούνται στη F1. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 859 κιλά λόγω των ανθρακονημάτων και του αλουμινίου, ενώ με τα απαραίτητα υγρά και τον οδηγό που θα τρέμει σύγκορμος, η ισχύς του θα είναι ο ορισμός του τρόμου: πάνω από 1.000 άλογα στον τόνο.

Οι στροφές ανά λεπτό αγγίζουν τις 7.200 και η μέγιστη ροπή τις 6.150, και όπως λέει η εταιρεία, εάν είστε καλοί, θα «πιάσετε» τα πρώτα 100 χλμ. σε 2,8 δεύτερα. Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για το ρεκόρ ταχύτητας μεταξύ αυτοκινήτων παραγωγής. Αρχικά το ρεκόρ το κατείχε η Bugatti Veyron , το πήρε το SSC Ultimate Aero ΤΤ (412 χλμ./ώρα), η Bugatti πρόσφατα το πήρε ξανά με την Veyron SuperSport, η οποία «έπιασε» 431 χλμ./ώρα στην πίστα, και η Shelby φιλοδοξεί να κάνει το ρεκόρ πάλι δικό της με SSC Ultimate Aero II.

Οι πληροφορίες θέλουν την τιμή της να φτάνει τα 970.000 δολάρια Αμερικής.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: V8 6,8 λίτρων

Ιπποδύναμη: 1.200 ίπποι

Τελική ταχύτητα: 442 χλμ./ώρα

Βάρος: 895 κιλά

Τιμή: 970.000 δολάρια ΗΠΑ




ΚΕΙΜΕΝΟ «ΙΑΒΕΡΗ»
Η ζωή είναι ωραία!
Αντί το Σύστημα (Πολιτεία και ΜΜΕ) να φροντίζει με ενδιαφέρον να εκπέμπει συνειδητοποιημένα μηνύματα για να καταφέρουν όλοι να αντιληφθούν την αληθινή για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους ευτυχία, αυτό, αντίθετα κινούμενο, εκμεταλλεύεται την άγνοιά τους και τους καθοδηγεί να επικεντρωθούν μόνο στα μειονεκτήματα και στις δυσκολίες τους.

Αυτοί οι πολίτες που καταπίνουν αμάσητα τα μηνύματα του Συστήματος χωρίς να τα κρίνουν ή να τα σκεφτούν, σταδιακά εξυψώνουν το χρήμα, την περιουσία και την προβολή τους μέσα στο καθημερινό τίποτε ως σκοπό ζωής. Έτσι, χάνουν τη χαρά, τα παιδιά τους, αφήνουν τη ζωή να περάσει μέσα από τα χέρια τους.

Σκεφτείτε λοιπόν σε ποιους ανθρώπους θέλετε να ανήκετε: σε αυτούς που καθημερινά αυτοκτονούν διότι κάνουν αυτό που το Σύστημα θεωρεί ως σωστό, ή μήπως σε εκείνους που απολαμβάνοντας τις χαρές, τα γέλια, τους καβγάδες, τις παρέες, τη δημιουργικότητα, τις μυρωδιές των λουλουδιών, τα γλέντια, τις λύπες, τα χιόνια, τις νύχτες και τη μουσική, επιβεβαιώνοντας κάθε μέρα ότι η ζωή είναι ωραία;

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα