Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

BMW 328 HOMMAGE: ΑΨΟΓΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

75 χρόνια μετά την "γέννηση" του μοντέλου-ειδώλου, η βαυαρική φίρμα αποτίνει φόρο τιμής στους δημιουργούς της, ενθαρρύνοντας το σχεδιαστικό της τμήμα να τους μιμηθεί. Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο, όταν τα πραγματικά σπορ αυτοκίνητα έκαναν πρεμιέρα στους αγώνες και όχι στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων, η BMW 328 σημείωνε ασύλληπτα ρεκόρ σε κλασικές διαδρομές όπως η Mille Miglia, περνώντας στην ιστορία όχι μόνο για τις επιτυχίες αλλά και για το στυλ της. Το αποτέλεσμα -η 328 Hommage που εμφανίστηκε στο Concorso d΄ Eleganza, στη Villa d΄ Este της Ιταλίας- είναι ένα concept car που δεν σε αιφνιδιάζει, απλώς σε καθηλώνει. Βασισμένη στο πρωτότυπο Vision Connected
Drive και κατασκευασμένη από το hi-tech υλικό CFRP –πλαστικό ενισχυμένο από ανθρακονήματα, το ίδιο ανθεκτικό με το ατσάλι αλλά 50% ελαφρύτερο- η 328 Hommage υιοθετεί λεπτομέρειες από τους αγώνες, τιμώντας την ιστορία της BMW.

Δείτε την διπλή κάθετη γρίλια, τα στρογγυλά φώτα -τεχνολογίας LED- με τις χιαστί ταινίες, το ασύμμετρο καπό με τις μεταλλικές ασφάλειες και τις δερμάτινες ζώνες αριστερά και δεξιά στα μπροστινά φτερά, την απουσία θυρών, τους διάτρητους τροχούς. Τίποτε δεν είναι τυχαίο εδώ, τα πάντα έχουν παρελθόν που αντανακλάται στο μέλλον.

Μια μεταλλική φιγούρα που δείχνει να κινείται ακόμη και ακίνητη, ένα αυτοκίνητο που αφήνει πίσω του την εικόνα των σχήματος "L" φωτιστικών σωμάτων του και τον ήχο ενός εξακύλινδρου τρίλιτρου κινητήρα. Μεγέθη επιδόσεων δεν υπάρχουν, δεν χρειάζονται άλλωστε για να επιτευχθεί ο στόχος της 328 Hommage.

Το ζητούμενο -η σύνδεση του μακρινού "χθες" με το "αύριο"- έχει επιτευχθεί πριν βρεθείς στα σμιλεμένα δερμάτινα καθίσματα, μέσα σε ένα διαιρούμενο κόκπιτ από CFRP που οριοθετεί τους ρόλους οδηγού-συνοδηγού με δέρμα, αλουμίνιο και ζώνες τεσσάρων σημείων.

Σε μια πανάλαφρη κατασκευή το μόνο «βαρύ» είναι η ιστορία του αρχέτυπου μοντέλου που επιβάλλεται στον διάδοχό του, αφήνοντας χώρο για το στροφόμετρο που κυριαρχεί στον πίνακα οργάνων και τα χρονόμετρα στην πλευρά του συνοδηγού. Με την διαφορά ότι εδώ θα βρείτε δύο iPhones, τοποθετημένα σε ειδικές θήκες, που απεικονίζουν πρόσθετες λειτουργίες για τον οδηγό και τον/την συνοδό του. Το σχήμα τους παραπέμπει σε old fashioned στροφόμετρα μετρώντας χρόνους γύρων και απεικονίζοντας ενδείξεις GPS.
Βγαίνοντας, μπορείτε απλώς να πάρετε τα smartphones μαζί σας μέχρι την επόμενη φορά που χρειαστεί να “μετρήσετε” το ταξίδι στο χρόνο.









www.psema.gr - Πηγή: ΒΗΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα